Dvě kompletní sady kol? V určitém případě to nedává smysl

31. říjen 2021

Od 1. listopadu by měli mít řidiči přezutá auta na zimní pneumatiky. Pokud pojedou po souvislé vrstvě sněhu, náledí nebo v oblastech, kde zimní pneumatiky přímo přikazuje dopravní značka.

Máme si přezout pneumatiky doma nebo to nechat na pneuservisu? Jak pneumatiky vybírat? Vyplatí se mít dvě sady pneumatik na discích - letní a zimní? Vše se dozvíte se od Jana Drnce z plzeňského pneuservisu. Upozorňuje i na rozdíly nákupu nových pneumatik na internetu a v kamenné prodejně. Vyřeší za vás i otázku, zda-li se vyplatí mít dvě sady kol.

Podzim je ideální dobou pro výsadbu některých stromů a keřů. Plzeňský zahradník Přemysl Písař poradí s jejich správným vysazováním a upozorní i na druhy, u kterých je lepší počkat s výsadbou na jaro.

Unikátní test plastových oken, který realizoval Institut zdravého bydlení představí Tomáš Sysel. Dozvíte se mimo jiné, že v zatékání vody při dešti nebyl rozdíl mezi nejlacinějším a nejdražším oknem a také to, že polovina testovaných oken byla ošizena proti platné normě ve výrobě.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio