Naklíčit si můžete spoustu obilovin. Pozor, nesmí být loupané
26. březen 2021
Nechte si naklíčit cizrnu, pohanku, hrách, ječmen, vojtěšku a další. Klíčky jsou opravdový zázrak plný vitamínů a minerálů.
Proč si na jaře nechat naklíčit obiloviny? V čem je v našem jídelníčku nenahraditelná pohanka? To vysvětlila v poradně zdravé výživy nutriční poradkyně z Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
Další témata, která jsme řešili? Například, jak velké mají být obědové a večeřové porce pro diabetika nebo jak prospěšná je pro nás bršlice kozí noha, kterou mnozí považují pouze za plevel a na svých zahrádkách jí nemilosrdně likvidují.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka