Podzimní recepty Jaroslavy Kreuzbergové
podle paní Jaroslavy
Bezinkový sirup:
Bezinky otrháme, opereme a svaříme s hnědým cukrem (poměr 1:1) do zhoustnutí. Poté slijeme do čistých lahví, uzavřeme a skladujeme v lednici. Pijeme každý den jako vodu se šťávou nebo jako horký nápoj.
Rajská šťáva:
Rajčata rozdrtíme, přidáme citrónovou šťávu, worchester, sójovou omáčku, tymián a pepř. Vše dohromady rozmixujeme a podáváme jako nápoj s ledem nebo pijeme teplé.
Francouzský čaj z jablek a skořice
Suroviny:
4 jablka, 600 ml vody, med, skořice.
Postup:
Jablka nakrájíme i slupkou do hrnce, přidáme vodu a vaříme do změknutí. Pak scedíme a do odvaru vmícháme med a skořici. Pijeme teplé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka