Výluka na trati z Plzně do Domažlic bude prodloužena o měsíc

15. květen 2018

Dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi, která kvůli rozsáhlé stavbě nových kolejí a mostu začala 1. března a měla trvat do 30. května, se prodlouží do středy 27. června.

„Za všechny expresy linky Praha – Mnichov a osobní i spěšné vlaky pojedou nadále náhradní autobusy podle výlukových jízdních řádů,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Správa železniční dopravní cesty začala v únoru v plzeňské části Skvrňany dvouletou přestavbu domažlické železniční trati za 1,1 miliardy korun. Jde o další etapu modernizace plzeňského uzlu, která si do roku 2022 vyžádá 6,3 miliardy Kč a nyní je v polovině.

„Za mezinárodní expresy jedou autobusy v úseku Rokycany – Plzeň hlavní nádraží – Nýřany a opačně. Náhradní doprava je v úseku Plzeň – Nýřany a zpět organizována v odlišných časech a trasách a autobusy jedou výhradně podle výlukového jízdního řádu," uvedl obchodní ředitel ČD v Plzni Vladimír Kostelný. Vlaky kategorie Ex budou mimořádně stavět ve stanicích Rokycany a Nýřany pro přestup na náhradní autobusy.

Pro regionální vlaky platí samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu z nich jezdí náhradní autobusy v úseku Plzeň – Vejprnice a opačně.

zdroj: ČTK
Spustit audio