Zraněný ježek i několik drozdů. Záchranné stanici v Ostrově přibývá zvířecích pacientů

9. květen 2024 11:55

Záchranná stanice zvířat Ostrovský Macík, sídlící v Ostrově na Karlovarsku, se v posledních dnech potýká s narůstajícím počtem zraněných a ohrožených zvířat. Spolek, který se zaměřuje na péči o zvířata a jejich ochranu, zaznamenal zvýšený počet pacientů.

Většina zvířecích pacientů, které v posledních dnech do záchranné stanice nosí lidé, nebo je odchytávají sami zaměstnanci, tvoří ptactvo. Nicméně jedním z těch posledních byl těžce zraněný ježek, kterého pravděpodobně srazilo auto. Podle Hany Šimkové, předsedkyně spolku Ostrovský Macík, je stav ježka momentálně nejistý. „Ježka nám donesl jeden pán, který pravidelně zachraňuje zvířátka. Byl nejspíš sražený autem, jestli se z toho dostane, zatím není jisté,“ uvedla Šimková.

Za minulý víkend záchranná stanice evidovala až 25 příjmů. Mezi posledními pacienty se objevilo několik mladých drozdů, kachna s kachňaty i ledňáček. Napříč regionem se také objevuje větší povědomí o existenci záchranné stanice, což vede k většímu množství lidí, kteří hledají pomoc pro zraněná zvířata.

Ostrovský Macík se snaží co nejlépe zvládnout narůstající poptávku po svých službách a zajistit všem zvířatům potřebnou péči a šanci na návrat do přírody.

Spustit audio