1. červenec přinesl změny v plzeňské MHD. Některé nejen na prázdniny

1. červenec 2022 17:41, aktualizováno

Městská hromadná doprava v Plzni jezdí od 1. července podle prázdninových jízdních řádů. Cestující musí počítat také s komplikacemi kvůli dopravním omezením.

Letní prázdninový provoz svých linek zahájily Plzeňské městské dopravní podniky od 1. července. Na většině tras tak dojde ke změnám jízdních řádů. Prodloužily se intervaly mezi jednotlivými spoji na tramvajových, trolejbusových i autobusových linkách. Některé spoje o školních prázdninách nejezdí vůbec. Přerušeny jsou také linky autobusu č. 23, 35, 36, 37 a 58.

Některé zastávky přešly do režimu na znamení. Nejedná se však o přerušení během letních prázdnin, ale o trvalé změny. Jde o téměř 25 autobusových a trolejbusových zastávek. Kompletní seznam zastávek, kde došlo ke změně režimu, je na webu PMDP.

Cestující teď musí počítat s komplikacemi například na Koterovské třídě a u Tyršova mostu. Zde budou práce pokračovat i o prázdninách. Výstavba okružní křižovatky u Tyršova mostu bude probíhat až do října.

Začíná výluka na Klatovské třídě

Rekonstrukce na tramvajové trati na Klatovské třídě probíhá v úseku od sadů Pětatřicátníků k zastávce u Práce. Ze sadů Pětatřicátníků je zavedena na Bory náhradní autobusová doprava 4A. Omezení se dotknou i trolejbusů. Obousměrně odkloněny budou trolejbusové linky č. 11, 12, 15, 16 a 17 do ulice U Trati. Výluka bude mít vliv i na trolejbusovou linku č. 10 a autobusové linky č. 27 a 34.

Uzavřena je také autobusová konečná zastávka Sídliště Košutka. Pro cestující to znamená, že autobusy budou v této oblasti o prázdninách zastavovat v provizorních nástupištích v Krašovské ulici. Od 2. do 5. července a od 23. července do konce prázdnin bude uzavřena křižovatka u Divadla J. K. Tyla. Pro autobusové linky č. 28, 41 a 56 to znamená, že ve směru od CAN do sadů Pětatřicátníků pojedou Přemyslovou ulicí.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio