23. ročník tradiční akce Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň je tady

10. prosinec 2020 13:20

Zazpívejte si s námi opět po roce dvě oblíbené české vánoční koledy. Tentokrát z vašeho domova, díky online živému přenosu. Nalaďte se na Vánoce ve středu 16. prosince 2020 od 18 hodin.

Bohužel protiepidemická opatření nám letos nedovolují, abychom se sešli jako každý rok na náměstí Republiky v Plzni a na dalších náměstích regionu v počtu desítek tisíc lidí. A tak je pro vás připraven online přenos z velkého nahrávacího studia Českého rozhlasu Plzeň. Můžete ho sledovat na youTube kanálu Českého rozhlasu, dále na internetových stránkách www.zpivamekoledy.cz, na facebooku ČRo Plzeň a samozřejmě přímo ve vysílání.

Pamětní list

Koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán budeme zpívat tak jako celá minulá léta společně se smíšeným pěveckým sborem Nová česká píseň, vedeným sbormistrem Zdeňkem Vimrem. Pořad doplníme také příjemným povídáním o vánočních krajových tradicích. Naše pozvání přijali Ivana Sieberová, etnografka z Vlastivědného muzea dr. Hostaše v Klatovech a také Josef Nejdl, ředitel Muzea Chodska v Domažlicích. Bude nám ctí přivítat i emeritního biskupa Františka Radkovského. Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň bude jako vždy uvádět Stanislav Jurík.

Na webu www.zpivamekoledy.cz se už nyní můžete přihlašovat ke společnému zpívání a také si stáhnout svůj vlastní originální pamětní list.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio