Absolut Radio AI nevyloučilo celoplošnou distribuci, zatím pro něj ale není kapacita

4. září 2023

Dígitální rozhlasová stanice Absolut Radio AI, jejíž obsah pomáhá tvořit umělá inteligence, se v sousedním Německu těší velkému zájmu odborné i laické veřejnosti. Společnost Antenne Deutschland by ji ráda nabídla posluchačům i ve stejnojmenné celoplošné síti na platformě DAB+, díky velkému zájmu o tuto technologii, je ale kapacita plně obsazena.

Čtěte také

AI (Umělá inteligence) je v současnosti žhavým tématem ve světě technologií, ve společnosti i ve firmách. Mediální skupiny se v tomto odvětví pohybují mezi odmítnutím a inovací, která usnadní podnikání v daném oboru. Antenne Deutschland udělala velmi odvážný krok a před několika měsíci spustila kanál plně moderovaný umělou inteligencí a umístila jej do online prostředí. Úspěch nyní vyžaduje další logický krok, možnost umístění tohoto programu do DAB+.

„Poněkud nečekaně velký úspěch Absolut Radio AI nás přiměl k tomuto kroku,“ uvedl Mirko Drenger, generální ředitel Antenne Deutschland. „Moderátor s umělou inteligencí si během několika týdnů získal obrovské množství fanoušků. Počty streamů se každým dnem zvyšují. (...) Trvalý úspěch DAB+ v Německu znamená, že je zde málo volné kapacity. Do budoucna samozřejmě nevylučujeme národní distribuci,“ pokračuje Drenger s tím, že stanice bude pozemně k dispozici zatím jen v Braunswicku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související