Aby pečivo dlouho vydrželo, potřebuje správně uskladnit. Zapomeňte na pytlíky i lednici
Pečivo tvoří základ našeho jídelníčku. Bohužel rychle stárne a jeho skladování rozhoduje o tom, jak dlouho si na něm budeme pochutnávat. Nejohroženější je vše z bílé pšeničné mouky, naopak chleba a pečivo z mouky žitné nebo celozrnné vydrží déle. A jak tedy pečivo správně skladovat?
Ideální není ani igelitový pytlík, ani lednice. Obojí napomáhá tomu, aby se na pečivu tvořila plíseň. Ale vzpomeňte si na naše babičky, ty věděly, jak na to. Chleba vždycky zabalily do čistého plátýnka a uložily do tmavé spíže. Pokud nemáte spíž, použijte chlebovku, nejlépe dřevěnou a prodyšnou. A pokud vám chleba přece jen ztvrdne, stačí ho položit na plech pokapaný vodou a krátce rozpéct.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.