Ani přes deštivé počasí není obsazenost kempů malá

19. srpen 2019 07:20

Stejně, nebo trochu méně turistů než loni přijelo letos v létě do kempů v Plzeňském kraji - tvrdí to alespoň někteří provozovatelé.

Jako lehce podprůměrnou nebo průměrnou - tak zatím hodnotí letošní sezonu někteří provozovatelé kempů v Plzeňském kraji. Turistů a rekreantů zatím do kempů přijelo většinou stejně, nebo o něco méně než loni. Návštěvnost letos hodně ovlivňují změny počasí. Nárazově kempy praskají ve švech, když se ale ochladí, rychle se vyprázdní.

Ideální pro děti

„Obsazenost je stejná jako v loňském roce, řekla bych stoprocentní. V letošním roce jsme zaznamenali velký nárůst obytných vozů,“ shrnula účetní kempu Nové Městečko Lenka Blahoutová. „Oproti loňskému roku je tady víc rodin s dětmi,“ myslí si číšník z Autokempu v Novém Městěčku Vít Schozsmeier.

Na Hracholuskách se lidem tradičně dovolená v kempu zamlouvá. „Byli jsme už jinde a tady jsme nadšení, nám se tento styl dovolené líbí,“ řekla Andrea, která je letos v kempu na Radosti poprvé. Pro malého syna je podle ní takový způsob trávení prázdnin nejlepší. Podle recepční z Radosti Ivety Slámové je teď návštěvnost kvůli počasí trochu horší, ale zase jsou nabitější víkendy.

Uzavírka zhoršila návštěvnost v Anníně

Dopravní uzavírka ale komplikuje život provozovatelům kempu Annín. „Je to slabší, chybí nám lidi, kteří jedou kolem,“ řekla provozovatelka Jitka Burešová. Návštěvníci trochu ubyli také na Antýglu. „Je deštivo, tak to trochu lidí ubylo, ale jinak je kemp obsazen plně,“ uvedla správkyně tamního kempu Věra Kalousová.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio