Arsenal s Čechem na lavičce prohrál v Záhřebu, Chelsea i Bayern se radují z výhry

16. září 2015

Český reprezentační brankář Petr Čech zůstal v utkání Arsenalu v Lize mistrů pouze na lavičce náhradníků a přihlížel tak prohře v Záhřebu 1:2. Dařilo se naopak ostatním favoritům. Tři body si připsaly Chelsea, Leverkusen i Bayern Mnichov.

Arsenal poprvé inkasoval ve 24. minutě a v závěru prvního poločasu to bylo s Kanonýry ještě horší. Po dvou žlutých kartách musel předčasně pod sprchy Giroud. Toho domácí po přestávce využili a přidali Fernandesem druhý gól.

V závěru snížil na rozdíl jednoho gólu Walcott, ale to bylo ze strany Arsenalu všechno.

Z anglických celků tak naplno bodovala pouze londýnská Chelsea. Ani ta nevstoupila do utkání s Maccabi Tel Aviv šťastně, když Hazard už v 6. minutě neproměnil pokutový kop. Po čtvrthodině ale otevřel skóre Willian a v nastaveném čase první půle proměnil druhou penaltu Oscar.

Po přestávce zvýšil střídající Costa na rozdíl tří gólů a skóre uzavřel Fabregas. Čtyři branky vstřelil i Leverkusen, který třemi góly ve druhém poločase rozhodl o vítězství nad Borisovem.

Tři body si podle předpokladů přivezli i fotbalisté Bayernu Mnichov ze hřiště Olympiakosu a překvapivě i Petrohrad z Valencie. Ta sice po přestávce smazala dvougólový náskok, ale Witsel 14 minut před koncem rozhodl o vítězství Zenitu.

Dynamo Kyjev vyhrávalo od 20. minuty nad Portem po brance Guseva. Do poločasu ale vyrovnal Aboubakar a stejný hráč ve druhém poločase dokonal obrat. Remízu zachránil domácím v 89. minutě Bujalskyj.

Hned v úvodním utkání ztratila body Barcelona na hřišti AS Řím. Do vedení dostal katalánský klub Suarez, ale ještě do přestávky vyrovnal Florenzi. Výsledkem 1:1 skončilo i utkání v Gentu odkud si odvezl jeden bod Lyon.

Vítězství francouzského týmu odmítl v 88. minutě Lacazette, který neproměnil pokutový kop.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4:1 (1:1)
Branky: 47. a 76. z pen. Calhanoglu, 4. Mehmedi, 59. Hernández - 13. Milunovič. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.).
AS Řím - FC Barcelona 1:1 (1:1)
Branky: 31. Florenzi - 21. Suárez. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Skupina F:
Dinamo Záhřeb - Arsenal 2:1 (1:0)
Branky: 24. vlastní Oxlade-Chamberlain, 58. Fernandes - 79. Walcott. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ČK: 40. Giroud (Arsenal).
Olympiakos Pireus - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)
Branky: 52. a 90.+2 z pen. Müller, 89. Götze. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.).

Skupina G:
Dynamo Kyjev - FC Porto 2:2 (1:1)
Branky: 20. Gusev, 89. Bujalskij - 23. a 81. Aboubakar. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.).
Chelsea - Maccabi Tel Aviv 4:0 (2:0)
Branky: 15. Willian, 45.+4 Oscar z pen., 58. Diego Costa, 78. Fábregas. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Foltyn (všichni Něm.).

Skupina H:
Valencie - Zenit Petrohrad 2:3 (0:2)
Branky: 52. Joao Cancelo, 73. André Gomes - 9. a 45. Hulk, 76. Witsel. Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Conquer (všichni Skot.).
Gent - Olympique Lyon 1:1 (0:0)
Branka: 68. Milicevic - 58. Jallet. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor (Skot.). ČK: 41. Dejaegere, 88. Foket (oba Gent).

Spustit audio