Auto v dětském hřišti a tachovským došla trpělivost. Požadují zklidnění dopravy

Vedení Tachova bude s policií hledat způsob, jak zklidnit dopravu v ulicích východního tachovského sídliště. Požadují to lidé v petici, kterou tento týden projednalo zastupitelstvo.

Srpnová nehoda

Vedení Tachova má na stole petici, v níž se stovky lidí domáhají zklidnění dopravy a tedy větší bezpečnosti ve vybraných ulicích tachovského východního sídliště. Tedy v místech, kde jsou školy, přechody pro chodce nebo herní plochy.

Trpělivost některým místním lidem došla ve chvíli, kdy ve Stadtrodské ulici vylétlo při nehodě auto ze silnice a skončilo přímo v oploceném dětském hřišti.

„Ve směru od světelné křižovatky jel Stadtrodskou ulicí třicetiletý cizinec s vozidlem značky BMW, po projíždění táhlé pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a svým schopnostem, na mokrém povrchu nezvládl řízení, auto uvedl do smyku a vjel do protisměru, přejel přes chodník a několik metrů pokračoval po travnaté ploše, narazil do kovového oplocení dětského hřiště, kde zůstal stát,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nehoda se stala 26. srpna a naštěstí bylo v inkriminované době hřiště prázdné. Několik dní poté vznikla petice za bezpečnost ulic Zárečná, Stadtrodská a Bělojarská. Podepsalo ji 384 lidí. „Chtěli bychom, aby došlo ke zpomalení dopravy a zajištění bezpečnosti v těchto ulicích, nejlepší by bylo dopravně technické řešení, tedy zpomalovací práh nebo pás,“ myslí si David Vojta z petičního výboru.

Petiční archy

Starosta Tachova Ladislav Macák potvrdil, že už petici zástupci města projednali na zastupitelstvu: „Zastupitelstvo mi uložilo jednat s vedením policie tady na okrese, a pokud bychom neuspěli, tak se obrátím na krajského policejního ředitele.“

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio