Autosalón Frankfurt 2015 je tady!

14. září 2015

Už po 66. se do Frankfurtu nad Mohanem na velkou motoristickou událost sjedou milovníci aut. Na návštěvníky opět čekají desítky světových i evropských premiér a vzhledem k tomu, že Frankfurt není příliš daleko, okolo pěti, šesti hodin jízdy autem, lze očekávat i velký zájem českých motoristických fanoušků.

Z Prahy do Frankfurtu je ideální trasa po dálnici D5 přes Rozvadov, Norimberk a dále do Frankfurtu. Cesta měří zhruba 500 kilometrů a po cestě, především na německých dálnicích je třeba počítat s řadou dopravních omezení.

S parkováním u frankfurtského výstaviště nebudete mít problém, protože tu jsou rozlehlé garáže s dostatečnou parkovací plochou a dopravu mezi garážemi a areálem výstaviště zajišťují autobusy, takzvané Shuttle Busy.

Pokud nemáte možnost jet na autosalon autem anebo prostě preferujete cestování vlakem nebo autobusem, vystoupíte ve Frankfurtu nad Mohanem na hlavním nádraží. Pokračovat můžete buď metrem – U4, zastávka Festhalle/Messe, z nádraží můžete přestoupit také na tramvajové linky – 16 nebo 17 anebo můžete jet příměstskou železnicí – S-Bahn – linky S3, S4, S5 a S6 na zastávku Messe. Z nádraží se dá na výstaviště dojít i pěšky asi za 15 minut. Kdo poletí letadlem, na Messe Frankfurt dojede nejlépe taxíkem.

První dva dny autosalónu jsou pouze pro média. Pro veřejnost bude frankfurtské výstaviště Messe Frankfurt otevřené od 19. do 27. září – mezi 9. a 19. hodinou.

Spustit audio