Až do pátku můžete vyrazit na Sportmanii

18. srpen 2020 09:35

Přes 100 sportovních disciplín nabízí letošní už tradiční sportovní festival Sportmanie Plzeň. Ten lidé najdou opět za obchodním domem Plaza.

Horolezecká stěna, skimboarding nebo třeba vzdušný fotbal. To je jen příklad některých sportovních disciplín, které si v Plzni v těchto dnech mohou malí i větší nadšenci do sportu vyzkoušet. A to díky tradiční Sportmanii Plzeň, která letos opět nabízí různé kolektivní a individuální sporty.

Nechybí ani ranní rozcvičky a kromě nich se lidé můžou v areálu za obchodním domem Plaza opět účastnit i několika přednášek a autogramiád. Na děti tu čeká také vodní skluzavka nebo třeba fyzické testy městské policie.

Nejraději mají děti autodráhu a skluzavku

Oblíbená je u dětí třeba vodní skluzavka, děti tady jezdí opravdu celé dny a tvoří se u ní fronta. „Bylo to fajnový, voda není ani studená,“ radoval se Samuel. Vytížená je tradičně také jump aréna.

„Letošní Sportmania Plzeň nabízí přes sto sportů, právě stojíme před velmi oblíbenou jump arénou, ale mimo to jsou tady i tradiční sporty, volejbal, florbal, fotbal a další,“ řekla Kateřina Štychová z Odboru sportu plzeňského magistrátu. „Aby mohl festival sportu proběhnout, bylo nutné zavést určitá protikoronavirová opatření, areál je rozdělen na tři sektory a u každého vstupu je desinfekce,“ dodala.

Větší zájem než vloni zaznamenala autodráha. „Moc jsem nedbal na bezpečnost, abych řekl pravdu, šlápnul jsem na to a jel jsem do zatáček,“ liboval si Vojta. Rád by jel znovu, ale nechce se mu do fronty. Anetka si zase vyzkoušela skimboarding, to je takový malý surf, se kterým se rozběhnete a hodíte na vodu. Díky vztlaku se pak krásně sklouznete po hladině.

To vše a mnohem více si můžete vyzkoušet v areálu za OC Plaza v Plzni až do pátku 23. srpna.

autoři: Karolína Sedláková , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio