Bavorský les navštěvuje stále více turistů z České republiky

14. červen 2017

Češi postupně objevují příhraniční bavorské okresy. Čím dál více českých turistů jezdí například do národního parku Bavorský les. Vyplývá to z údajů tamních infocenter a turistických centrál. Loni v Bavorském lese přenocovalo 27 tisíc Čechů.

Na české turisty čeká v Bavorsku síť stezek, hotely, penziony a další infrastruktura. „Turisté mohou zavítat do různých volnočasových zařízení, která nabízejí zábavu v létě i zimě. Mají vysokou kvalitu a návštěvníci je velmi kladně hodnotí,“ řekl Günter Reimann z vedení východobavorského turistického sdružení.

Návštěvníky láká také okolí Chamu. „V našem regionu máme pěkné horské vyhlídky, ze kterých je vidět do Bavorska i do Česka, zveme i do mnoha volnočasových zařízení, kromě dračí sluje ve Furth im Waldu jsou to i další zážitková muzea. Lákavá je třeba ledňáčkova stezka nebo řetězová lávka v řece. Máme i řadu muzeí, která odkazují na bavorsko-českou minulost. Oblíbené jsou i divadelní hry - jako skolení draka ve Furth im Waldu nebo obléhání Waldmünchenu, v kterých ožívá společná historie,“ uvedla Petra Meindl z přírodního parku horní bavorský les.

Stezky i zajímavá turistická místa

V regionu Arberland si užijí ti, kteří rádi vyrazí ven do přírody. Region Deggendorf, který je přechodové pásmo mezi Dunajem a Bavorským lesem nabízí stezky pro pěší i cyklisty podél řek, ale i horské vyhlídky. „V Nýdraltajchu u Deggendorfu máme velký benediktinský klášter, tam žil mnich Vintíř, který pak odešel do Rinchnachu, do Bavorského lesa a dál na Šumavu, kde našel klid a šířil tam křesťanství. Zemřel na české straně, v poustevně u Hartmanic, nedaleko Dobré Vody,“ vysvětlila turistická referentka Inge Edmeier.

Pro turistiku v Bavorsku je důležitá Zlatá stezka, 660 km dlouhá trasa přes Bavorský les patří mezi nejlepší stezky v Německu a je napojená na české okresy.

autoři: lum , jik
Spustit audio