Bavorský rozhlas šetří, výrazně omezil moderovaný program digitální stanice Puls

1. únor 2024

Digitální bavorská veřejnoprávní rozhlasová stanice Puls, která je dlouhodobě součástí zemské sítě Bayern, nabízí od začátku letošního roku méně moderovaného programu. Zachováno zůstává mluvené slovo pouze mezi čtrnáctou až osmnáctou hodinu. Jde o výsledek úsporných opatření Bavorského rozhlasu.

Čtěte také

Na omezení moderovaného vysílání upozornil oborový portál RadioWoche. Ten připomněl, že oproti současnému stavu programu doprovázeného mluveným slovem mezi čtrnáctou až osmnáctou hodinou ho bylo možné do konce loňského roku slyšet také mezi šestou a desátou hodinou a dvanáctou až dvacátou hodinou. Ve všední den tak z digitální stanice Puls zmizela většina moderovaného programu a zůstaly jen čtyři hodiny, o víkendu se hraje pouze hudba.

Stanice Puls je již řadu let součástí zemského DAB+ multiplexu Bayern v sousedním Bavorsku, která obsahuje kromě všech tamních veřejnoprávních programů také nejúspěšnější komerční stanici Antenne Bayern. Na kanálu 11D je ji možné přijímat také na omezeném území Čech, při zlepšených podmínkách ji lze však zachytit například na externí anténu pro III. pásmo i v Praze. Do budoucna již nebude příjem této sítě možný, protože kmitočet budou používat České Radiokomunikace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související