Bazén v Plzni na Slovanech má nový vstup, šatny, sprchy a toalety

1. říjen 2020 16:00

Po několika měsících končí další etapa rekonstrukce slovanského bazénu. Návštěvníci plaveckého areálu se dočkali nových šaten, sprch a toalet a od čtvrtka 1. října se vchází do vnitřních prostorů i novým bezbariérovým centrálním vstupem s turnikety.

Zázemí bazénu v Plzni na Slovanech nebylo právě nejmodernější. Než se člověk dostal do vody, musel projít zastaralými šatnami z 80. let minulého století a zdolat několikery schody. Letos v lednu proto odstartovala velká rekonstrukce areálu a nyní skočila jedna z etap postupných oprav.

Novým centrálním bezbariérovým vchodem se bude moci vstoupit do žlutošedé recepce s dvěma samostatnými pokladnami nově zrekonstruovaného plaveckého bazénu. Návštěvníci se mohou převlékat ve dvaceti nových převlékárnách a poté si do jedné z modrožlutých skříněk uložit své věci. „Skříňku si vyberete dle libosti a přiložíte k ní magnetické hodinky, které jste dostali na recepci a jimi skříňku zamknete,“ vysvětlil provozní vedoucí bazénu, Patrik Davídek.

Pokud se návštěvníkům stane, že po dobu návštěvy areálu zapomenou, do jaké skříňky si věci uložili, funguje v bazénu informační čtečka, která po přiložení čipových hodinek ukáže návštěvníkům, jaké číslo skříňky mají a kolik času jim zbývá do konce návštěvy bazénu.

Nové jsou také sprchy či toalety nebo speciální šatna pro imobilní občany. Od října je znovu v provozu také saunový světa a v listopadu se děti dočkají nového brouzdaliště i s vodními atrakcemi. Na pobyt v páře si ale návštěvníci bazénu musí ještě počkat. Nové parní komory otevře bazén příští rok.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio