Benefice komiků Na stojáka v Klatovech pomůže florbalistům na vozíčku

14. březen 2018

V Klatovech se opět chystá benefiční pořad na podporu florbalistů na elektrických vozících. Vystoupení komiků nebude jedinou akcí, která letos hendikepované sportovce podpoří.

Další ročník benefiční akce Na stojáka se už připravuje v Klatovech. Benefice se koná pravidelně od roku 2013, cílem je podpořit organizace Lenox a tým SK Indians Plzeň, který se věnuje florbalu na elektrických vozících. Letošní ročník se koná v sobotu 24. března a je zároveň první letošní akcí Lenoxu pro veřejnost. Vystoupí Dominik H. Lev, Petr Cerha, Adéla Elbel.

Každý rok organizátoři také návštěvníkům nějakým způsobem přibližují činnost této organizace, aby si udělali představu, koho svým vstupným vůbec podporují. Letos jim promítnou dokument o tom, co všechno organizace za šest let činnosti dokázala a představí i osobní příběhy některých členů.

Florbal na elektrických vozících je jediným kolektivním sportem pro lidi s těžkým zdravotním postižením. Hraje se v něm i liga, výtěžek tak v minulosti šel třeba i na osobní asistenci hráčů, dopravu na turnaje, ubytování a podobně. Zkrátka na to, aby se tomuto sportu mohli hráči věnovat a finančně je zatěžoval co nejméně. Letos půjde výtěžek benefičního představení hlavně na zajištění a řízení samotné organizace.

Organizace Lenox pořádá v průběhu roku hned několik akcí, kromě vystoupení komiků Na stojáka, to je v Klatovech také i ples hendikepovaných, který je ale určený všem a má propojit svět lidí s hendikepem a lidí bez něj. Tento ples bývá koncem října v kulturním domě, stejně to bude i letos. Lenox pak pro letošní rok chystá i novinky. V červnu půjde o benefiční turnaj v malé kopané a na podzim pak koncert. Ten se ale teprve domlouvá, jméno kapely proto organizace raději ještě neuvedla.

autoři: en , sch
Spustit audio