Bez Itálie by Martina Sáblíková na medaile nedosáhla. V tamním Collalbu trénuje už patnáct let

7. únor 2018

Rychlobruslařský ovál v České republice není, a tak musí Martina Sáblíková jezdit za přípravou do zahraničí. Nejčastěji se vydává do italského městečka Collalbo nedaleko hranic s Německem. Je tam tak často, že už považuje právě tohle místo za svůj druhý domov.

V italském Collalbu Martina trénuje už patnáct let, vždy čtyři měsíce ročně. Je tady nádherně. Ale kvůli tomu sem Martina a její tým nejezdí.

„Trénujeme na kolečkových bruslích ve 1200 metrech, je tu nádherná scenerie a i v lednu je tu sedm stupňů,” popisuje Martinin trenér Petr Novák.

Olympijský rok 2018

„Trénujeme tu i proto, aby pak Martina na otevřené dráze ukázala těm druhým, že sice nemáme halu, ale že se dá trénovat i venku,” dodává.


Poslouchejte olympijské vysílání na nové digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál. Ten naladíte na našem webu, na mobilu v aplikaci iRadio a v Praze, Brně, Plzni a Ostravě a dalších místech na digitálním rádiu v multiplexu Českého rozhlasu.

„Tak dlouho jako tady nejsem prakticky ani doma. Jezdím sem jako domů, akorát si do České republiky jezdím přeprat a vzít si jiné věci. Lidé jsou tu milí a místní příroda je balzám,” svěřuje se samotná Martina Sáblíková.

autor: pka
Spustit audio