Bikeparky Špičák a bavorský Geisskopf zavádí společnou jízdenku

6. červen 2012

Šumavský areál Špičák na Železnorudsku navázal spolupráci s bavorským areálem Geisskopf. Střediska jsou od sebe vzdálená 40 kilometerů. V letošní letní sezoně propojí své bikeparky. Jednak nabídnou společnou jízdenku a budou se vzájemně marketingově podporovat. Jde o první mezinárodní spolupráci významých bikových středisek Evropy.

Obě střediska nabízejí vyžití milovníkům sjezdů na kole. V areálu Geisskopf je bikepark od roku 1999 a v současné době nabízí 10 tras. Špičák rozjíždí šestou sezonu se 6 různě náročnými trasami. Letos nabídne také několik novinek, například nové překážky, přepracované tratě, lávkovou sekci nebo nové výukové hřiště pro malé jezdce. Další změnou je nově přebudované občerstvení na velké terase, pro rodiny je otevřena stezka Pohádkové Česko.

Německý Geisskopf je v porovnání se Špičákem méně náročný, v dolní polovině je pak vhodný pro děti a začátečníky. „Chceme rozšířit spolupráci. Hlavní myšlenkou je, že máme dvě střediska, dvě malé hory a chceme obrazně řečeno vytvořit jednu horu velkou. Letos jsme vytvořili most - tím je karta, která platí v bikeparcích Špičák a Geisskopf. To je ten první krok. Cílem je ale další spolupráce, nejen v létě, ale i v zimě. Chceme zapojit i hotely a restaurace. Je tolik možností. Turistika v Evropě se ale může rozvíjet, jen pokud budeme spolupracovat“, dodává k nově navázané spolupráci šéf německého areálu Heinrich Franz Egerer.

Bikepark na Špičáku

Špičácký bikepark, který patří k nejlepším v České republice, letos nabídne svým návštěvníkům také řadu akcí. Například koncerty, výukový kemp pro bikery nebo třetí ročník Evropského poháru ve sjezdu horských kol. Zúčastní se ho na 350 závodníků. Každý rok jde do vylepšení areálu částka od půl do milionu korun. Letos investovali majitelé do bikeparku na Špičáku půl milionu korun.

autor: lum
Spustit audio