28. říjen - Český den s českými vlajkami naděje. Zapojíte se?

26. říjen 2020 13:00

Vyvěsme 28. října, v den našeho společného svátku, vlajku naděje. Před dvěma lety, když se slavilo 100 let samostatné republiky, bylo na popud pelhřimovské Agentury Dobrý den v rámci akce Český den s českými vlajkami vyvěšeno 225 191 vlajek České republiky. A byl z toho zápis do České knihy rekordů. 

Vlajky visely na veřejných prostranstvích, v zahradách, na budovách, rozhlednách, v oknech domů a na dalších místech po celé České republice. Do celorepublikového rekordu, jenž byl vytvořen v den státního svátku 28. října 2018, se zapojilo 2 445 obcí, měst, škol, institucí a jednotlivců. Loni si tahle akce dál žila svým životem a do pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit přicházely bez jakékoliv výzvy další fotografie s vlajkami.

Letos je ale všechno jinak. Je stav nouze, obav, zákazů, ale také naděje. Pojďme tuto naději společně vyjádřit. Dejme si navzájem vědět, že i přes prázdné ulice, náměstí, sportoviště či školy, jsme tady. Víme o sobě, ač nemůžeme být spolu. Máme v sobě naději, že zase bude dobře.

Vlajku můžete vyvěsit do oken, z balkonu nebo na plot. Budete-li chtít, pošlete do Pelhřimova fotku, a to na emailovou adresu vlajky@dobryden.cz. Nebo ji nahrajte k facebookové události – Český den s českými vlajkami NADĚJE.

autor: iko
Spustit audio