Blíží se Mezinárodní den darování knih, lidé mohou udělat radost třeba pacientům v nemocnici

1. únor 2023 14:02, aktualizováno

Lidé v Plzni mohou udělat radost darovanou knížkou mimo jiné pacientům v nemocnici. K Mezinárodnímu dni darování knih, který připadá stejně jako svátek zamilovaných na 14. února, pořádá Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni sbírku.

Jedná se už o šestý ročník akce, která má pravidelně u všech zúčastněných velkých úspěch. Přispěvatelé mají radost z toho, že si uvolní místo v knihovničce na nové tituly, obdarované zase potěší, že na ně někdo myslí.

Letos poputují vybrané knihy na Psychiatrickou kliniku Fakultní nemocnice Plzeň. „Oceníme knihy pro děti i dospělé v takovém stavu, v jakém by si je sami dárci přáli dostat,“ uvádí za knihovnu Martina Martínková. Zájemci mohou knihy nosit do jakékoliv pobočky Univerzitní knihovny ZČU, tedy do kampusu na Borech, do Klatovské ulice, sadů Pětatřicátníků nebo Sedláčkovy ulice. Jedna z poboček se nachází také v Chebu v Hradební ulici.

Knihy lze darovat v průběhu celého února. První březnový týden pak budou odvezeny do obdarované instituce. Všechny informace o sbírce najdete na webu univerzitní knihovny, případně můžete zavolat na číslo 377 637 707.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio