Blíží se Venkovské miniEXPO a Evropský den sousedů

4. duben 2017
Horizont

Plzeň zažije poprvé Evropský den sousedů - mohou společně i povečeřet, když budou chtít! Na vlakové nádraží v Plzni se chystá Venkovské miniEXPO, bude propagovat industriální památky v regionu. A protože se blíží festival Finále, nabízíme vám v Horizontu rozhovor s tvůrci filmu Hany, který se točil v Plzni.

Evropský den sousedů zažije na konci května poprvé Plzeň. Na různých místech v okrajových částech města připraví místní obyvatelé svůj program, případně i společnou večeři. Do konce dubna se mohou hlásit další zájemci, kteří do programu také chtějí přispět. Kromě toho Plzeň 2015 podpoří také Venkovské miniEXPO. Letos bude na hlavním plzeňském vlakovém nádraží a představí industriální památky v regionu.

Interaktivní Galerie Becherova vila připravila výstavu k stému výročí vzniku budovy, ve které sídlí. Připomíná architektonické zajímavosti i obyvatele vily, mezi nimi také pionýry. Ve výběru kulturních události z regionu je také například rozhovor s tvůrci filmu „Hany“, který se natáčel v Plzni a bude mít premiéru na zahájení letošního 27. ročníku festivalu Finále.

autor: Petra Kosová
Spustit audio

Více z pořadu