Blovice mají nejlepší webové stránky v plzeňském regionu

30. březen 2010

Blovice na jihu Plzeňska se staly vítězem krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky města. Postupují tak celostátního kola, které proběhne 12. dubna v Hradci Králové. Místostarostku Blovic Janu Alexyovou pozval k mikrofonu Ladislav Válek.

Blovice zhruba před dvěma lety změnily provozovatele stránek a jejich vylepšená podoba se porotě líbila. Velkým plusem je, že informace na stránkách jsou vždy čerstvé. Na druhém místě v krajském kole soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky města se umístily Horažďovice, třetí skončila Plzeň.

Horažďovice na Klatovsku, které se zároveň umístily na druhém místě mezi internetovými stránkami měst, dostaly cenu za portál pro turisty Otavská plavba. Společný projekt měst na řece Otavě nabízí komplexní informace pro vodáky, cyklisty, jezdce na koních, dětské turisty a podobně. Třetí nejlepší stránky měst má podle odborné poroty Plzeň, v kategorii vesnic se za Vrčení umístily Řence a Mladý Smolivec na jižním Plzeňsku. S nejlepšími elektronickými službami webu bodovala na druhém místě Plzeň a už tradičně Domažlice.

autor: lvá
Spustit audio