Blovické úřady dostanou nejvíce peněz z evropských fondů

6. květen 2011

Úřady v Blovicích na jižním Plzeňsku získaly v Plzeňském kraji nejvíce peněz z evropských fondů. Z Integrovaného operačního programu a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost mají schválené projekty za dva miliony korun. Peníze půjdou na informační technologie a vzdělávání. Mezi obcemi s rozšířenou působností nemají Blovice v regionu v čerpání dotací konkurenci.

Jedním ze schválených projektů je například koncept vzdělávání v oblasti eGovernmentu v rámci zřízeného regionálního eGON centra, které mimo jiné poskytne kurzy zaměřené na nové funkcionality Czech POINTů, datové schránky, spisovou službu a další nástroje.

V rámci projektu se uskuteční školení pro vlastní zaměstnance úřadu, místní zastupitele a další členy organizací místní samosprávy ze spádové oblasti Blovice, rozšířené o oblast Nepomuk a Přeštice, kteří budou plnit úkoly spojené s jednotlivými prvky eGovernmentu. Na regionální vzdělávací centrum získaly Blovice evropskou dotaci 1,7 milionu korun, dalších zhruba 300 tisíc doplatí ze svého.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio