Brit Woffinden porazil dva Poláky a znovu ovládl plochodrážní GP na Markétě

24. květen 2015

V pořadí třetí závod seriálu mistrovství světa plochodrážníků se jel v sobotu večer na stadionu Markéta v Praze a měl potřetí za sebou stejného vítěze. Čech Václav Milík se ve světové konkurenci neprosadil.

Ve finále pražského závodu Grand Prix byl nejrychlejší Brit Tai Woffinden. Zvítězil tu už potřetí za sebou a upevnil tak svou pozici v čele seriálu MS.

Překvapil mladý Polák Maciej Janowski. V základní části vyhrál všechny jízdy, ve finále dojel třetí za vítězným Woffindenem a krajanem Hampelem.

„Štěstí možná začalo už včera, dobře se mi jezdilo a dnes jsem od začátku věděl, že to bude dobré. V posledních jízdách jsem měl obavy, ale konečně jsem začal sbírat nějaké body,“ potěšilo 24letého rodáka z Vratislavi.

Na pátém místě byl klasifikován Američan Greg Hancock, na kterého byla zvědavá většina fanoušků na stadionu Markéta. „Přišel jsem náhodou. Hodně sleduju číslo 45, Hancocka, ten mě hodně baví,“ svěřil se jeden z deseti tisíc diváků.

Divokou kartu do závodu dostal i domácí Václav Milík. Dva získané body ale na postup do semifinále nestačily.

Grand Prix České republiky, závod MS na ploché dráze:
Finále: 1. Woffinden (Brit.), 2. Hampel, 3. Janowski (oba Pol.), 4. Pedersen (Dán.);
další pořadí: 5. Hancock (USA), 6. Jonsson (Švéd.), 7. Žagar (Slovin.), 8. Iversen (Dán.), ...15. Milík, 17. Kůs, 18. Franc (všichni ČR).

Průběžné pořadí MS (po 3 z 12 závodů): 1. Woffinden 40 b., 2. Pedersen 34, 3. Hampel 31, 4. Hancock 27, 5. Žagar, 6. Jonsson oba 24, ...19. Milík 2.

autoři: vman , Dominika Kvapilová
Spustit audio