Bylo to drama, ale teď už se mi ulevilo, přiznává trenér Jandač po olympijské výhře nad Američany

21. únor 2018

Čeští hokejisté si na olympijských hrách v Koreji zahrají o medaile. Čtvrtfinálový zápas proti výběru USA dokázali rozhodnout v samostatných nájezdech a postoupili do semifinále, kde se v pátek utkají s vítězem zápasu mezi Norskem a olympijskými sportovci z Ruska.

„Ulevilo se mi,“ říká trenér Josef Jandač bezprostředně po zápase. „Bylo to dramatické, jak to většinou s Amerikou bývá. Štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu.“

Čtěte také

Připomíná při tom okamžik, kdy Američané vyrovnali na 2:2, a jak sám Josef Jandač upozorňuje, šlo prý o skutečně „laciný“ gól. „Nepohlídali jsme si to dozadu. Bohužel nás gól, který jsme dostali v naší přesilovce, přibrzdil,“ přiznává.


V některých momentech jsme nehráli uvolněně, dopadla na nás tíha zápasu.JOSEF JANDAČ

Nejproduktivnějšími českými hráči celého zápasu byli obránci. A nebylo to poprvé. „Hrajeme dobře do obrany, ale máme jen dva góly na zápas. Někteří naši hráči, kteří by se měli starat o produktivitu, by nějaký góldát mohli. Ale důležité je, že vyhráváme,“ uzavírá trenér.

Kotouč pár centimetrů za brankou

Velký podíl na postupu měl i brankář Pavel Francouz, který český tým podržel zejména při závěrečných samostatných nájezdech. „Zápas se vyvíjel, jak jsme očekávali. Byla to bitva ve správném smyslu slova,“ hodnotí brankář.

Nejhorší moment během zápasu prý zažil, když v závěru utkání za stavu 2:2 Američané trefili tyčku a kotouč poskakoval pár centimetrů za brankovou čárou. „Hodně mi zatrnulo,“ vzpomíná Pavel Francouz.

autoři: pka , als , fk
Spustit audio