Část bavorského regionu Oberallgäu už spoléhá pouze na DAB+

7. únor 2023

V bavorském regionu Oberallgäu došlo ke změnám v distribuci analogového rozhlasového vysílání v pásmu FM. Obyvatelé v dosahu vysílače Halden už mohou naladit stanice Bavorského rozhlasu pouze digitálně, tedy ve standardu DAB+. V okresu Burgberg je nutné analogová rádi přeladit na dominantní kótu Grünten (Allgäu).

Region Allgäu je velmi dobře zásoben digitální technologií DAB+ orientovanou na budoucnost: To zaručuje podstatně větší rozmanitost programů přes anténu, bezplatný příjem všude bez nutnosti připojení k internetu a nejlepší kvalitu zvuku bez šumu. Doplňkový provoz analogového FM vysílače v Haldenu bude z ekonomických důvodů ukončen.

Domácnosti budou o nutnosti přechodu na alternativní kanály informovány prostřednictvím zpravodaje obce Burgberg. Na webu br.de/dab jsou také posluchačům k dispozici informace o pohodlném příjmu DAB+ s mnoha novými programy. Zájemcům je k dispozici také technická linka Bavorského rozhlasu, která s přechodem z analogového ráda na alternativní způsoby příjmu zájemcům pomůže.

autor: lukpo
Spustit audio

Související