Čepice u Sušice jsou ozdobeny kilometry vánočních světelných řetězů. Podívejte se

11. prosinec 2020 06:45, aktualizováno

Štíty domů, stromy dokonce i most, celá obec Čepice je vyzdobena stovkami řetězů vánočních světýlek. Světýlka stejných odstínů budou vesnici zdobit až do Hromnic.

Celý most se skleněnou sochou svatého Jana Nepomuckého, který přivádí občany do obce Čepice, září světelnou výzdobou. Také na břehu řeky Otavy svítí stovky řetězů. Občany obce napadlo rozsvítit celé Čepice.

Vánoční výzdoba v Čepicích u Sušice

Nazdobené jsou štíty domů, stromy na břehu řeky i schody. Výzdoba u vody je laděna do teplé bílé barvy, naopak čepická náves svítí v barvě studené bílé. Obyvatelé se domluvili na barvě světýlek, aby k sobě vše ladilo. „Já myslím, že to má stále míru. Jsme v jedné barvě, nebliká to a není to cirkus či Las Vegas, ale doopravdy to tady připomene tu českou, krásnou vánoční atmosféru,“ řekl Lubomír Brabec, kytarový virtuóz a obyvatel Čepic. Na návsi obce stojí betlémek a rozzářená je také kaplička.

Kolik metrů vánočních světýlek je v Čepicích rozvěšeno se neví. Světelnou výzdobu si chtějí v obci užít, a proto se sousedé domluvili, že nechají řetězy svítit až do Hromnic.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio