Černošín letos slaví 150. výročí povýšení na město. Nyní vystavuje historické snímky a pohlednice

Město Černošín má ve vstupním prostoru městského úřadu novou výstavu. Jde o kopie historických fotografií a pohlednic města. Snímky pocházejí nejen z archivu města Černošína a tamního muzea, ale také z různých soukromých sbírek.

Výstava historických fotografií na MÚ Černošín

Vystavované fotografie mají připomenout přípravy na letošní oslavy 150 let povýšení Černošína na město Františkem Josefem I. v roce 1873. Oslavy jsou plánovány na podzim letošního roku, jak uvedl starosta Černošína Vladimír Krejča. „Díky našim předchůdcům na radnici máme v letošním roce v Černošíně o významné výročí postaráno. Počátkem září proběhnou oslavy 150 let od povýšení Černošína na město. Připravujeme zajímavý program,“ řekl.

Historické fotografie Černošína v kalendáři

V rámci oslav by také měla vzniknout nová, krátká videoprezentace města. V té by diváci měli najít různé fotografie a zákoutí Černošína, ale také video záběry z výšky, pořízené dronem. Někteří občané prý budou i překvapeni, možná ani některá zákoutí a detaily svého města nepoznají. Už teď si mohou v černošínském muzeu zakoupit knihu Černošín na starých pohlednicích a porovnávat, jak se město za posledních 150 let změnilo. K výročí město vydalo také kalendář plný starých fotografií.

Spustit audio