Česká premiéra muzikálu Annie zazní v Klatovech

1. duben 2019 12:02

Vůbec poprvé v České republice se bude hrát broadwayský muzikál Annie, a to v podání žáků Klatovské základní umělecké školy Josefa Kličky. Premiéru bude mít v pátek...

„Pro letošní rok jsme si připravili muzikál, který se jmenuje Annie, uveden byl na Broadwayi a jedná se o vůbec jeho první uvedení v naší republice. Ve spolupráci s naším literárně dramatickým oddělením jsme sami muzikál opatřili českými texty,“ pochlubil se ředitel školy Jaroslav Pleticha. Dodal, že na nově vznikající inscenaci se podílela celá škola. Výtvarný obor zajistil kulisy, zapojil se i taneční obor, pěvecký sbor Fialky, orchestr Orchestrion a učitelé. Účinkují i externisté, dohromady tedy asi 120 lidí.

Je to už sedmá muzikálová šou klatovské ZUŠ. Letošní představení Annie je ale výjimečné. Foto ze zkoušky

„Já hraju opatrovnici Annie, která si léčí komplex z nesplněného pěveckého snu, zahání ho alkoholem a je na všechny zlá. Ve skutečnosti taková ale nejsem,“ řekla učitelka Základní umělecké školy a jedna z účinkujících Eva Bartošová. „Já hraju slizkého promiskuitního poradce,“ uvedl její herecký kolega Jan Šimůnek. Dvanáctiletou Annie ztvárnila Kateřina Vildová. „Někdy je trochu vyčůraná,“ řekla ke své postavě. Premiéra muzikálové show se odehraje v pátek večer v klatovském divadle, na víkend jsou naplánovány ještě další tři reprízy.

Klatovská základní umělecká škola připravuje muzikálovou šou. A to rovnou unikátní
autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová
Spustit audio