Cestu za dobrodružstvím šumavskou divočinou zajistí návštěvníkům průvodci

23. květen 2017

Už deset let pořádají šumavští průvodci výpravy za poznáním do jinak běžně nepřístupných oblastí Národního parku Šumava. První výpravy směřovaly například do Vltavského luhu, na Modravské pláně anebo do kaňonu řeky Křemelné. Také letos mají průvodci připravené zajímavé destinace.

V letošním roce se podařilo rozšířit nabídku o trasu po Kvildských pláních startující z Horské Kvildy. Za poznáním nivních společenstev se můžou návštěvníci vydat podél takzvané travnaté Vltavy, jinak známé jako řeka Řasnice. Celkem průvodci připravili 123 výprav.

Turisté se mohou vydat na jednodenní výlet anebo si dobrodružství zpestřit o přespání. Dvoudenních výprav letos průvodci nabízejí osm, a to s nocováním v horských chatách na bavorské straně Šumavy. Doteď bylo možné s průvodci divočinou přenocovat na vrcholech hor Luzný, Falkenstein, a od loňska na Ostrém. Letos nově v horské chatě Chamerhütte na Malém Javoru.

Výpravy je nutné si předem zamluvit. Rezervace na webových stránkách Správy Národního parku Šumava spouští dnes úderem deváté hodiny ranní.

Samotné výlety pak začínají od 8. června výpravou do kaňonu Křemelné a poslední připadá na 26. října - shodou okolností i ta zájemce zavede do kaňonu Křemelné s východiskem v Srní. Průvodci divočinou vyráží na výpravu za každého počasí a účastníci jdou na vlastní nebezpečí.

autoři: lum , jik
Spustit audio