Cestující v Plzeňském kraji čeká mimořádná změna autobusových jízdních řádů

11. září 2020 08:50

Od neděle 13. září budou jezdit autobusy v Plzeňském kraji podle nových jízdních řádů. Důvodem úprav jsou především požadavky cestujících. 

„Od neděle se na několika linkách změní jízdní řád. Společně s Povedem jsme vyhodnotili spoje, kde výrazně narostl počet přepravovaných školáků a autobusy někde kvůli tomu jezdily opožděně. Tohle by se mělo nedělními úpravami změnit, aby děti chodily do školy včas,“ uvedl mluvčí krajského dopravce, společnosti Arriva, Jan Holub.

V Plzeňském kraji dochází ke změnám autobusových jízdních řádů v krátké době už potřetí. Podle ředitelky organizátora veřejné dopravy v regionu - společnosti Poved Zdeňky Kmochové, byla ale úprava jízdních řádů nutná. „Změna je z toho důvodu, že se musí upravit jízdní doby tam, kde se třeba odbavuje více lidí nebo tam, kde je například ráno zhoršený průjezd Plzní tak, abychom zbytečně v jízdních řádech nechytali zpoždění autobusů a spojů,“ dodala.

Během podzimu by měly v Plzeňském kraji vyjet slibované autobusové spoje "na zavolání", Arriva a Poved v současné době finišují s jejich přípravami.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio