Chuť a vůni baroka odhalíte na sobotní akci v Blovicích

10. září 2020 07:30

Akce s názvem Stopy baroka se bude konat v rámci Letního barokního festivalu na zámku Hradiště, kde sídlí Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích. Návštěvníky akce čeká bohatý program, a to nejen pro dospělé, ale také pro děti.

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích

V sobotu 12. září začne program už v 10 hodin dopoledne. Je možné účastnit se komentované prohlídky výstavy "Proměny zámku Hradiště", která je zaměřena na stavebně historický vývoj zámku a historii zámeckého mobiliáře a artefaktů, které zde nejsou běžně k vidění. Děti i jejich rodiče bude jistě zajímat také doprovodný program nazvaný "Dětství v zámeckém parku", který bude plný her a soutěží po vzoru dětských obyvatel zámku Hradiště na přelomu 19. a 20. století. Nedílnou součástí akce bude také interaktivní program "Stopujeme baroko" v zámeckém parku, kde budou dětští účastníci zjišťovat například to, jak baroko vonělo a chutnalo, neboli které ingredience a vůně byly pro dané období typické.

V kapli sv. Ondřeje v areálu zámku Hradiště pak budou následovat dvě hudební vystoupení, a to v 17:30, kdy zde proběhne recitál žáků a pedagogů ZUŠ Blovice, a poté v 19:30, kdy zahraje Sojkovo kvarteto z Plzně. Na závěr, v 21 hodin, zakončí celou akci barokní ohňostroj v zámeckém parku.

autor: Kateřina Dobrovolná | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio