ČTÚ zveřejnil dva ze tří kmitočtových přídělů pro pilotní síť Progress Digital

11. leden 2023

V online databázi Českého telekomunikačního úřadu se v uplynulých dnech objevily první kmitočtové příděly určené pro novou regionální síť společnosti Progress Digital, za níž stojí tým zesnulého podnikatele a rockera Radima Pařízka.

Zájemci o připravované vysílače mohou aktuálně nahlédnout do online databáze Českého telekomunikačního úřadu, která hovoří o lokalitách Benešov – Kozmice a Buchov. Dvojici ještě doplní třetí kmitočtový příděl pro Brno, konkrétně lokalitu Hády. Jedná se ovšem pochopitelně o jiný objekt, než je telekomunikační věž Českých Radiokomunikací, ze které je šířen také multiplex ČRo DAB+ veřejnoprávního rozhlasu na kanálu 12D.

Kozmice už jsou dalším připravovaným vysílačem, který bude vysílat na Benešovsku – po společnostech Teleko digital (kanál 8A) a JOE Media (kanál 7C). Pilotní regionální síť, která má operátora připravit na řádný provoz DAB+ v následujících měsících až letech, bude fungovat v nové lokalitě na kanálu 5B s výkonem 1 kW ve vertikální polarizaci, stejně jako Buchov. Připravovaný vysílač Hády na kanálu 5A má mít sílu poloviční.

autor: lukpo
Spustit audio

Související