Čtvrteční Noční linka: Dáte na své znamení zvěrokruhu? Jak na vás sedí?

6. červen 2019

Víte, v jakém znamení zvěrokruhu jste se narodili? Zajímali jste se o to? Zjišťovali jste si o tom přesnější informace? Sedí na vás charakteristika znamení a nebo si říkáte, to je o někom jiném? Nosíte své znamení v podobě přívěsku, talismanu, přináší vám štěstí? S jakými znameními si nejlépe rozumíte? Hledali jste snad i partnera podle znamení a nebo jste se zajímali jakou má podle znamení povahu?

Do 21. června se nacházíme ve znamení Blíženců. Jde o vzdušné znamení. Symbolem znamení Blíženců jsou dvojčata z řecké mytologie Kastor a Pollux. Jeden byl obyčejný smrtelník, druhý byl nesmrtelný. Tak i jedinci zrození v tomto znamení se vyznačují jistou dualitou a rozpolceností. Je to znamení vzdušné a proměnlivé, doménou Blíženců je oblast komunikace.

Znamení zvěrokruhu (ilustr. obr.)

Vládnoucí planetou Blíženců je Merkur. Symbolizuje pohyblivost, komunikační schopnosti, myšlení a podobně. Lidé narození v tomto znamení se proto vyznačují živým intelektem, zvídavostí, výmluvností a vynalézavostí. Pro Blížence jsou sdělování a výměna myšlenek velmi důležité. Jsou obvykle jazykově nadaní. Nemají potíže navazovat nové vztahy.

Ve společnosti jsou vítaní pro svůj smysl pro humor a mnohostranné zájmy i znalosti. Konverzace s nimi není nikdy nudná. To je ovšem obecná charakteristika tohoto znamení. Jistě víte, že podle astrologů mohou mít na povahu člověka vliv i ascendenty a vůbec postavení hvězd v době narození.

Víte v jakém znamení jste se narodili vy a sedí na vás? A co váš partner, vaši přátelé? S jakým znamením si nejlépe rozumíte? Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.