Čtyři druhy masa a spoustu zeleniny. Uvařte opravdu silnou polévku

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Silná polévka

Možná se vám tato polévka může zdát trochu přemrštěná v množství použitých surovin. Ale až ji uvaříte a ochutnáte, zjistíte, že je velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát.

Ingredience
  • 500 g zadního hovězího masa
  • 250 g vepřového srdce
  • 100 g vepřových jater
  • 120 g uzeného bůčku
  • 250 g kořenové zeleniny
  • květák, pór, kapusta
  • sůl

Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko