Cukroví se peče i ve školách, deset druhů chystají na střední v Horažďovicích
V mnoha domácnostech už voní vanilka a skořice a trouby jedou na plno. Pečení vánočního cukroví zkrátka k adventu patří. A peče se nejen doma, ale i ve školách. Hlavně v těch, kde se učí budoucí cukráři.
Až 300 kilogramů cukroví letos upečou budoucí cukrářky a cukráři Střední školy Horažďovice. Zde se pečení intenzivně věnují každoročně zhruba měsíc. Pod vedením vyučujících tvoří deset druh cukroví, přičemž každý rok je jeden druh nový – letos padla volba na marokánky s arašídy polité bílou čokoládou.
Podle vedení školy se tu letos peče stejné množství jako v minulých letech, a to navzdory skutečnosti, že se výrazně zvedají ceny surovin. „Nechceme šetřit na kvalitě a používat náhražky, zároveň se snažíme zásadně nezvyšovat prodejní cenu, ačkoliv vyšší vstupní náklady zohlednit musíme,“ říká zástupkyně ředitele pro odborný výcvik Lucie Staňková s tím, že škola má své stálé zákazníky, pro něž cukroví připravuje.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Brabec po požáru: Finančně jsme připraveni pomoct okamžitě. Předzahrádky s ohřívači se dočkají kontrol
-
Z evakuace do promáčeného domova. Ostravští senioři Jan a Pavla bojovali s povodní už podruhé
-
Pohled do voličských map neukazuje vládě dobré zprávy. ANO může zopakovat dominanci v půlce krajů
-
Tři lidé zranění při požáru restaurace v Mostu zůstávají v kritickém stavu. Policii se přihlásili svědci