Další dopravní omezení čeká řidiče v Plzni. Začíná dostavba tramvajové trati na Borská pole

17. únor 2020 07:20

Od pondělí 17. 2. se v Plzni částečně uzavírá křižovatka Klatovská – Kaplířova. Důvodem je dostavba tramvajové trati na Borská pole. Kvůli tomu dojde také na omezení možnosti parkování v okolí úřadu práce.

Pokud se dnes s pracemi skutečně začne, uzavřou se všechny směry kromě jediného. Řidiči, kteří pojedou z centra města po Klatovské třídě, budou moci odbočit doprava na Borská pole a k Západočeské univerzitě.

Během několikaměsíční stavby bude odstraněn horní povrch vozovky a zbytky tramvajové trati, až k bývalé točce Bory. Potom se začnou budovat inženýrské sítě: kanalizace, plynovod, voda a další rozvody. Počítá se i s novými stožáry veřejného osvětlení a semafory. Stavbaři také dokončí poslední tramvajovou zastávku Borský park, ve směru do centra.  Vzniknou i nové autobusové zastávky v ulicích Borský park a na Klatovské třídě.

Stavba změní některé trasy linek MHD

Uzavírka se dotkne také městské hromadné dopravy, konkrétně autobusových linek 21, 23, 26, 30, 32, 36 a nočních linek N1, N4. Protože bude uzavřený úsek mezi ulicemi Klatovská a U Borského parku, budou některé spoje odkloněné ulicemi Klatovská, Dvořákova, Politických vězňů a to v obou směrech. Současně bude přesunuta zastávka Borský park v ulici U Borského parku, a to o zhruba 30 metrů východním směrem.

Odkloněné budou také autobusy číslo 21 jedoucí do Litic. Ty pojedou Dobřanskou ulicí a silnicí I/27 do sjezdu u Tyršova sadu. Většina spojů linky 21 potom bude vedena zpět Klatovskou třídou do zastávek Tyršův sad a U Přehrady.

Pokud půjde vše podle plánu, měla by rekonstrukce křižovatky Klatovská – Kaplířova skončit podle stavbyvedoucího Petra Brona 12. června letošního roku.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio