Další rockové rádio v DAB+, ze Saska do Čech vysílá berlínské Star FM

15. září 2023

Telekomunikační společnost Media Broadcast přistoupila v pátek dopoledne k dalšímu očekávanému rozšíření zemského DAB+ multiplexu Sachsen K12A. Po rozhlasové stanici Rundfunkkombinat se v této síti objevila nově i berlínská rocková stanice Star FM. Aktuálně je v tomto multiplexu k dispozici již dvanáct programů.

Čtěte také

Star FM vysílá v rozhlasové síti Sachsen K12A s datovým tokem 88 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. U všech stanic je standardně nasazeno zabezpečení signálu s hodnotou EEP 3-A. Součástí stanice je také slideshow, tedy doplňkové obrazové informace, nabízející logo programu. V době psaní textu prozatím nebyly k dispozici informace o právě hraném interpretovi a skladbě. Radiotext nebyl v danou dobu vysílán, jeho doplnění lze očekávat později.

Rozhlasovou síť Sachsen K12A, která má výrazný přesah i na české území, se tak podařilo do dnešního dne zaplnit dvanácti programy různých žánrů. Aktuální hity jsou ke slyšení například na stanicích Galaxy Sachsen, Jam FM nebo 89.0, skladby prověřené časem naopak na Oldie Antenne. Tento program je díky své rostoucí popularitě nově šířen i v druhé německé celoplošné síti Antenne Deutschland. Menšinové žánry lze zaslechnout například na detektor.fm Wort nebo Second Radiu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související