Daniela Kolářová: Nejela jsem na zájezd do Moskvy a dva roky jsem nedostala ani jednu filmovou nabídku

Český rozhlas Plzeň zavítal s pořadem Otázky Tondy Procházky do divadla v Klatovech. Pozvání přijali Daniela Kolářová a Ondřej Brousek.

Daniela Kolářová, která natočila během své kariéry desítky velmi úspěšných filmů, zpočátku myslela jen na divadlo. „Nikdy mě nenapadalo, že bych se zabývala filmovou prací." Její hvězdou byla Jana Brejchová. "Točily jsme spolu třeba Noc na Karlštejně, ale nikdy jsme se při filmování nepotkaly,“ vypráví.

S Jaromírem Hanzlíkem byli pár dlouhých let velmi populární filmovou dvojicí. Šli z filmu do filmu, a přesto Daniela Kolářová byla, pravděpodobně z politických důvodů, dva roky na černé listině. „Vysvětluji si to tím, že jsem se ze zdravotních důvodů nezúčastnila s divadlem zájezdu do Moskvy. Dva roky jsem pak byla úplně mimo filmování, měla jsem jen divadlo.“

Čtěte také

Ondřej Brousek vzpomíná, jak chodil na soukromé hodiny klavíru k paní učitelce, která bydlela u nich v ulici. Chodil tam 5 let. Potom ještě absolvoval roční klavírní přípravku před zkouškami na konzervatoř. A jinak se všechno učil sám, a to včetně skladby a aranžování. Klavír ho začal opravdu bavit až ve chvíli, kdy nebyl na konzervatoři povinný. V pořadu Otázky Tondy Procházky veřejně přiznal i pár neomluvených hodin na herectví, které si připsal na své konto, když zkoušel v žižkovském divadle.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio