Den s Karlem Gottem ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu

30. září 2020

Ve čtvrtek 1. října 2020 uplyne přesně rok od úmrtí mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta. Regionální stanice Českého rozhlasu toto výročí ve svém vysílání připomenou speciálním Dnem s Karlem Gottem.

Každou hodinu hned po zprávách odstartuje jeden z hitů Karla Gotta. V průběhu celého dne na Mistra zavzpomínají jeho nejbližší přátelé a kolegové.

Jakou podmínku si dal Karel Gott při nástupu do Semaforu? Čím překvapil Helenu Vondráčkovou v australském hotelu? Jaký obor mohl podle Jitky Zelenkové vyučovat na vysoké škole? Kde poprvé uslyšel hlas Karla Gotta Felix Slováček?

Karel Gott

Po 13. hodině bude speciálním hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Xaver a host moderátor a hudební publicista Miloš Skalka, který s Karlem Gottem úzce spolupracoval.

Na Karla Gotta se bude vzpomínat i po 16. hodině v Humoriádě, v níž nebudou chybět povídání Karla Gotta s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem nebo vzpomínka na účinkování s humoristou a komikem Felixem Holzmannem.

Pro posluchače bude v pořadech Xaver a host a Humoriáda připravena také soutěž o vstupenky na vyprodaný koncert Pocta Karlu Gottovi a speciální 4CD s Největšími hity Karla Gotta.

Hudební vzpomínku na Karla Gotta s přiléhavým názvem C’est la vie připravil pro posluchače Mirek Černý. V našem vysílání ji uslyšíte po 21. hodině.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.