Dětem ze tří plzeňských okresů začaly jarní prázdniny. Volný čas mohou trávit i v příměstských táborech

19. únor 2018

V Plzni, na severním a na jižním Plzeňsku začaly jarní prázdniny. Ne všichni rodiče si ale mohou vzít dovolenou. Pomoc jim nabízí příměstské tábory.

Jarní prázdniny dnes začaly v dalších 14 okresech v České republice. Mezi nimi je i Plzeň - město, Plzeň - sever a Plzeň - jih. Řada dětí je na horách nebo u babiček a dědečků. Další možností jsou pak také příměstské tábory. Ty zachraňují situaci hlavně v rodinách, kde si rodiče nemůžou vzít dovolenou. A možností není málo. Tábory se většinou zaměřují na nějakou oblast činností, děti tak mohou získat zajímavé zkušenosti.

Nabídka pro děti z Plzeňska je i letos bohatá

Středisko volného času Radovánek pořádá například tábor nazvaný Jarňáky s IZS, staň se malým záchranářem. Koná se v Plzni v Petřínské ulici 43 a je to příměstský tábor pro holky a kluky s Integrovaným záchranným systémem. Každý den tam bude zaměřený na jiné záchranářské téma a všechno bude probíhat zábavnou a hravou formou za účasti profesionálních hasičů, policistů a záchranářů. Pod jejich vedením si děti můžou vyzkoušet celou řadu vybavení, které při práci používají a chybět nebude ani plně vybavený sanitní vůz.

Radovánek nabízí také příměstský tábor Kouzla s fyzikou, kde se děti přesvědčí, že fyzika může být i kouzelná. Ten se koná v prostorách střediska v Ledecké ulici v Plzni.

V nabídce volnočasového střediska Radovánek je i Jarní florbalový camp, který je určený jak dětem, které už florbal aktivně hrají, tak i dětem, které si ho chtějí jen zkusit. Ten se koná v Komenského ulici 42 v Plzni - Boleveci.

A pak je tu také tábor v Kaznějově, i ten spadá pod Radovánek. Je ale jen od 20. do 22. února. Je zaměřený na sportovní aktivity, různé hry nebo na keramiku.

Své vlastní tábory nabízí i zoo nebo Techmania

Pravidelně nabízí příměstské tábory také Zoologická a botanická zahrada města Plzně. Děti tam čekají nejen prohlídky Zoo, ale také péče o zvířátka na statku Lüftnerka, soutěže, hry, zookvízy, rukodělné činnosti anebo nahlédnutí do zázemí zoo.

Na tábor zve taky Techmania Science Center a to už popáté. Pro děti je připravený nespočet dovednostních, vytrvalostních a vědomostních soutěží, během kterých mohou utužit své znalosti nebo se dozvědět spoustu nových zajímavostí. Kromě několika stálých expozic, laboratoří a dílen mohou navštívit i jediné 3D planetárium v České republice, kde je pro ně připraveno promítání trojrozměrných filmů.

AtomGym v Plzni na Lochotíně pořádá pro změnu zase sportovní příměstský tábor. V rámci programu je pro děti připraveno sportování v tělocvičně, společenské hry, základy sebeobrany a bojových sportů, procházky a také sportování v přírodě.

autor: sch
Spustit audio