Deutsche Bahn se může těšit na šest lokomotiv z Plzně

27. červen 2016

Společnost Škoda Transportation představila nejmodernější lokomotivu Emil Zátopek, která je určená pro německého operátora Deutsche Bahn. První lokomotivy v současnosti absolvují sérii náročných testů na zkušebním okruhu ve Velimi. Plzeňská Škodovka celkem do Německa dodá šest těchto univerzálních lokomotiv.

„Jsme potěšeni, že se nám podařilo úspěšně vyvinout a vyrobit nejnovější lokomotivy pro jednoho z nejnáročnějších zákazníků na světě. Došlo tím k potvrzení, že se naše společnost Škoda Transportation může řadit po bok největších světových výrobců kolejových vozidel,“ říká Tomáš Ignačák, předseda představenstva Škoda Transportation

„Díky této referenci od gigantu Deutsche Bahn se nám otevírají dveře do dalších tendrů. O lokomotivy v provedení se střídavým 15/25kV napětím je zájem nejen v německy mluvících zemích, ale také například ve Skandinávii, Maďarsku, Turecku a dalších zemích,“ doplňuje Zdeněk Majer, vicepresident Škoda Transportation.

Škoda Transportation dodá pro Deutsche Bahn Regio šest nových lokomotiv Emil Zátopek na trať Norimberk-Ingolstadt-Mnichov. Stroj má nový design v typické červené barvě Deutsche Bahn. Jeho maximální rychlost je 200 km/hod. Komponenty a prvky, s kterých je lokomotiva zkonstruována, jsou z více než 95% recyklovatelné.

autor: iko
Spustit audio