Distanční výuka platí nově i na základních školách se speciálním zaměřením

2. listopad 2020 12:50

Na základních školách se speciálním zaměřením platí ode dneška takzvaná distanční výuka. Učitelé budou se svými žáky komunikovat na dálku prostřednictvím internetu.

Od pondělí přešly na dálkovou výuku kvůli koronaviru i speciální školy. Více než dosud tak s výukou svých dětí budou muset pomáhat i rodiče. Změna se týká například základní školy v Chodově na Sokolovsku, kde budou v novém režimu pracovat i třídy, které navštěvují děti s těžkým zdravotním hendikepem.

„Samozřejmě ne všechno bude vyhovovat všem. Bude nutné volit kombinaci přímého vzdělávání, nahrávání videí, posílání a zadávání samostatné práce formou učebních textů a pracovních listů, případně nějaké individuální konzultace,“ uvedla ředitelka školy Iva Jurnečková.

Od 14. října jsou v Česku uzavřeny téměř všechny školy a vyučuje se na dálku. V provozu dosud kromě speciálních škol zůstávaly mateřské školy a školy vyčleněné pro péči o děti zdravotníků, pracovníků sociálních služeb nebo třeba policistů a hasičů, které nově budou otevřeny i pro děti zaměstnanců úřadů práce.

Více v rozhovoru:

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio