Divadelní léto pod plzeňským nebem už počtvrté přivítá Kryštofa Dvořáčka

29. červen 2022

V sobotu 2. července se v Plzni odehraje premiéra legendární komedie Ladislava Smočka Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho. V roli Tichého se představí Kryštof Dvořáček.

Kryštof po gymnáziu vystudoval obor herectví na Katedře činoherního divadla DAMU. Studium ukončil v sezoně 2019/2020. Například dědeček Kryštofa od herectví odrazoval. "Říkal, abych si našel něco pořádného. Dodělal jsem DAMU, začal covid a já nastoupil u dědy v chirurgické ordinaci jako asistent, takže byl mým chlebodárcem," vypráví.

Na základní škole ho ještě maminka dala na fotbal, ale nebylo to ono. "Seděl jsem na zemi, trhal jsem trávu a trenér na mě řval: Běhej! Až potom začala první taneční průprava a dramatické kroužky. Účinkoval také v dětském muzikálu, který režírovala Mirjam Landa.

Divadelní léto pod plzeňským nebem uvidí Kryštofa Dvořáčka počtvrté. Tentokrát hraje v představení Podivného odpoledne dr. Zvonka Burkeho. "Hraju starého mládence Tichého. Je to roztomilá, vtipná postava. Je to ňouma, ale přitom intelektuál, který miluje knihy," popisuje roli Kryštof.

Kryštof Dvořáček bydlí v Praze a jeho domovskou scénou je aktuálně Městské divadlo Kladno.

autoři: Veronika Albrechtová , iko
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.