Do Chebu míří obchodník, dánský princ a vojsko, prozrazuje dramaturgyně Martina Pokorná

6. prosinec 2021

Důležitou, ale očím diváků skrytou postavou Západočeského divadla v Chebu, je dramaturgyně Martina Pokorná. Co patří k její práci?  

Už to dávno není jen vybírání titulů, které se budou hrát. Dneska to souvisí mnohem víc s přibližováním her, které uvádíme, dnešnímu divákovi," říká dramaturgyně.

V aktuální sezoně se podílí například na přípravě tutilu Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách od Jesse Winfielda, Adama Longa, Daniela Singera, který režíruje Hana Marvanová.

V tandemu s režisérem Zdeňkěm Bartošem bude spolupracovat jako dramaturgyně na romantickém westernu zvaném Obchodník s deštěm od Richarda Nashe nebo na hudební komedii Kdyby tisíc klarinetů spojené s Jiřím Suchým, Jiřím Šlitrem a filmem Jána Roháče.

Práce Martiny Pokorné je pestrá. To, že jsme v Chebu, kde široko daleko žádné profesionální divadlo není, znamená, že musíme "obhospodařit" různý typ diváků. Musíme zařazovat jak modernu alternativnějšího typu, tak i klasiku, takže nabízíme takovou všehochuť, takový mišmaš," shrnuje Martina Pokorná.

Více si můžete poslechnout v třetím díle seriálu Divadelní proměny.

Spustit audio

Související