Do Karlových Varů se sjeli příznivci starých aut. Na 6. ročník soutěže Carlsbad Classic

13. červenec 2018 12:30

V Karlových Varech si dali sraz majitelé historických automobilů. Příznivci klasických automobilů se zapojí do takzvané „setinové rallye“, která se pojede ve dvou etapách. Kromě centra Karlových Varů se klasická auta objeví na Bochovsku a Žluticku. 

Druhá etapa zavede soutěžící na hřebeny Krušných hor, kromě jiného na Klínovec a saský Fichtelberg. Do šestého ročníku soutěže Carlsbad Classic se zapojuje téměř 70 motoristů ze šesti zemí.

Startovní soupiska obsahuje klasické automobily vyrobené do roku 1975. V další kategorii takzvaných youngtimerů se objeví motorová vozidla vyrobená mezi lety 1975 a 1982.  V soutěži nejde o rychlost, ale spíše o přesnost, spolehlivost a řidičské umění.

Soutěž historických vozidel Carlsbad Classic

Podstatou soutěže je ujet přesně stanovenou vzdálenost na setinu vteřiny. Za dva dny ujedou stará auta téměř 400 kilometrů. Hlavním organizačním sídlem soutěže je areál nedávno zrekonstruovaného zámku Lužec u Nejdku.

V průběhu soutěže budou klasická auta účastníků vystavena na několika místech. Objeví se například ve Valči, v Chyši a v historickém centru Kraslic. Carlsbad Classic je součástí šampionátu Classic Rallye Trophy a seriálu 7 Castles Trial.

První víkend v srpnu se navíc v Karlovarském kraji pojede další soutěž majitelů historických vozidel. 18. ročník Karlovarské veterán rallye přivede do regionu více než 100 posádek starých automobilů a motocyklů. Trasa soutěže povede mezi Karlovými Vary a Teplou u Mariánských Lázní.

autor: zdt
Spustit audio