Do televizního taxíku bych nikdy v životě nenastoupil

7. leden 2015

První dopolední host z karlovarského studia v novém roce 2015 byl hodně stylový. Pozvání přijal muž, který zná Karlovy Vary jako své boty. Přesto, že v nich už spoustu let nežije. Před 41 lety přišel v tomto lázeňském městě na svět herec, hudebník a taky moderátor Aleš Háma. Ten byl naším hostem ve středu dopoledne.

Karlovy Vary opustil Aleš Háma, když v roce 1988 nastoupil na Pražskou konzervatoř. Jeho spolužáky byli například Jakub Wehrenberg, Adéla Gondíková nebo Tereza Pergnerová. Ještě při studiu nastoupil do kladenského divadla, které se stalo jeho prvním profesionálním angažmá.

Později odjel do USA. Po návratu zpět do Čech stál u zrodu hudební skupiny Hamleti, která v nezměněné sestavě hraje dodnes. K tomu si Aleš Háma přibral účinkování v hudebním projektu Stigma Kretena. Jako moderátor pracuje prakticky pro všechny české televizní stanice.

Jak často se vrací do Karlových Varů? Proč při studiích v Americe trénoval dívčí družstvo? Jaký je jeho vztah ke sportu, když každoročně moderuje vyhlašování nejlepších atletů? Proč se jeho aktuální hudební projekt jmenuje Stigma Kretena a jaké pracovní plány má v roce 2015?

Nejen na tyto otázky odpovídá Aleš Háma. Celý rozhovor s moderátorem Radimem Jehlíkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

Ukázka ze zábavného soutěžní pořad Taxík

autor: Radim Jehlík
Spustit audio