Do zítra mohou Plzeňané online vyplnit dotazník spokojenosti

6. červen 2019 16:17

Lidé mohou do pátku vyplňovat dotazník, ve kterém vyjádří, jak jsou spokojeni s životem v Plzni. Naleznou ho na webu města a je anonymní.

Jak se lidem žije v Plzni? S čím jsou spokojeni a co jim naopak vadí? To zjišťuje v těchto dnech pomocí dotazníku plzeňský Magistrát. Lidé se můžou vyjádřit k dění ve městě, ke kvalitě životního prostředí, k tomu, jak jim vyhovuje plzeňská městská hromadná doprava nebo jak jsou spokojeni s fungováním úřadů. V dotazníku jsou také otázky na bezpečnost ve městě, kvalitu sociálních služeb nebo dostupnost škol a školek. Zástupce města zajímá také názor Plzeňanů na dostupnost kulturního a sportovního vyžití. 

Dotazník je elektronický a lidé ho mohou do zítra vyplnit na webu města nebo na stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Čítá 15 otázek, někde stačí zaškrtnout jednu z několika připravených odpovědí, jinde je potřeba odpověď slovně vepsat. Odpovědi by měly sloužit při plánování dalšího rozvoje města. Poslední podobný průzkum se v Plzni dělal v roce 2015 a zástupci města chtějí ověřit, jaké jsou změny ve vnímání lidí na život ve městě.

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio